INGREDIENTE
100g quinoa (hidratata peste noapte)
300g faina integrala de grau
4 oua
350mL lapte vegetal (am folosit de ovaz dar puteti folosi oricare alt lapte vegetal sau lapte de vaca)
*sirop de artar in functie de preferinte
180g nuci (macinate)
2 lingurite praf de copt bio
1 lingurita pudra de vanilie (optional)
Ulei de cocos pentru uns tigaia (sau de masline)
MOD DE PREPARARE
Fierbem quinoa in aproximativ 400mL apa apoi o scurgem.
Mixam ouale cu laptele si siropul, apoi adaugam pe rand si celelalte ingrediente si continum sa mixam pana se integreaza toate.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei de cocos, punem aproximativ jumatate de polonic de compozitie, nivelam si formam un cerc. Lasam sa se coaca bine la foc foarte mic pe fiecare parte.
Ies multe clatite iar daca doriti mai putine puteti injumatati ingredientele.
Pofta buna!
Bună, cât timp se fierbe Quinoa? Noi am folosit pana acum doar cruda, hidratata peste noapte în piure de fructe sau lapte de cocos. Multumesc
cum cruda? Quinoa se consuma fiarta nu cruda! Se fierbe aproximativ 20 de minute pana se formeaza niste spirale si absoarbe toata apa. Raport 1:3 quinoa:lichid