INGREDIENTE
50 g cartof dulce copt la cuptor sau gatit la abur/fiert
50 g unt topit
4 oua
pudra de vanilie (optional)
3-4 linguri fructe de padure (congelate am avut eu)
3 linguri suc de fructe de padure (optional)
unt pentru uns tava
1 lingurita praf de copt bio
125 g faina alba de grau tip 000
1 lingura sirop de artar (optional)
MOD DE PREPARARE
Am batut albusurile spuma tare si am adaugat siropul. Separat am facut piure din cartoful dulce si l-am amestecat cu galbenusurile, pudra de vanilie si untul topit.
Am incorporat albusurile si am adaugat faina cu praful de copt amestecand cu grija.
La final am adaugat sucul de fructe si am amestecat neuniform.
Am uns cu unt o forma de yena, am turnat compozitia si am ornat cu fructele de padure decongelate si scurse.
Am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana a trecut testul cu scobitoarea, aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!