INGREDIENTE
2 bucăți rubarba
Câteva afine
Putin gris pentru fructe
3 oua
1 banana
2 linguri zahar sau îndulcitor alternativ (eu am folosit sirop de arțar)- optional
100 ml ulei de masline nonextravirgin
200 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
O linguriță praf de copt bio
280-300 g faina alba de grau tip 000, depinde de mărimea ouălor și a bananei.
pudra de vanilie
MOD DE PREPARARE
Se curata rubarba, se taie cubulețe, se pune într-un castron și se presară o linguriță de gris.
Se amesteca gălbenușurile cu banana pisata, zaharul, vanilia. Apoi se adaugă uleiul în fir subtire ca la maioneza, apoi laptele.
Se amesteca faina cu praful de copt și se toarnă peste amestecul de gălbenuș, obținând un aluat nu prea tare, nu prea moale. Se bat albușurile spuma și se încorporează în aluat amestecând de câteva ori.
Se varsa aluatul într-o tava tapetata cu unt și faina sau cu hartie de copt, adaugand din loc în loc fructele.
Se da totul la cuptor maxim 30 de minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, cuptor preîncălzit. In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul.
Pofta buna!