INGREDIENTE
500g brânză de vaci
2 ouă
30g griș
75g faină albă de grâu
½ linguriță pudră de vanilie bourbon (opțional)
1 lingură zahăr sau sirop de arțar (opțional sau în funcție de preferințe)
Fructe la alegere: mere, gutui, zmeura, kaki, mure, căpșuni, cireșe, piersici etc sau gem fără zahăr/magiun
MOD DE PREPARARE
Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă. Pregătim o tavă cu hârtie de copt și punem cam 2 linguri de compoziție per papanaș. Cu o altă lingură udă modelăm papanașii în tavă, în formă de cerc și cu un mic sanț în mijloc în care punem fructele pe care le dorim sau gem. Eu am pus bucățele de gutuie, căpșuni, mure și afine. Dacă folosiți gutuie, ar trebui puțin caramelizată înainte în tigaie pentru ca a ieșit ușor mai tare pusă crudă.
Coacem papanașii în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute. În ultimele 10 minute dacă nu sunt rumeniți bine, schimbăm pe funcția cu ventilație.
Mie mi-au iesit 7 bucăți mari. Foarte foarte gustoși! Ii păstrăm la frigider și îi consumăm în max 3 zile. Pot fi serviți la temperatura camerei sau reîncălziți puțin la cuptor.
Poftă mare!
Bună ziua. Oare pt cantități duble , dublam toate ingredientele? Mulțumesc
sigur!