INGREDIENTE
400 g branza de vaci
3 ouă
2 linguri sirop de artar (optional)
50 g (făina albă + griş)
30 g de unt, 82%
Zeama de lamaie
O cutie de Mascarpone
Cateva frunzulite de lamaita
MOD DE PREPARARE
Am separat 2 ouă în două vase diferite. Gălbenușurile se amestecă cu 1/2 lingura sirop de artar şi brânza de vaci până se
omogenizează. Apoi se adaugă amestecul (jumătate faina, jumătate griş) de făina şi griş iar apoi se încorporează în amestecul de gălbenușuri și jumatate lingura de sirop de artar. Albușurile se bat spuma cu zeama de lămâie şi se adaugă în compoziția de gălbenușuri şi se amestecă ușor. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de copt sau în cazul de faţă într-o formă cu pereţi detaşabili (ca in imaginea de mai jos). Pasca se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C iar cand se incheaga putin se pune glazura formata din Mascarpone, un ou, o lingura de sirop de artar si frunzele de lamaita tocate marunt, până trece testul scobitorii.
Poftă bună!