Este o optiune la indemana oricui, de a indulci preparatele.
Se face usor, si se poate utiliza in alimentatia copiilor inainte de a implini 1 an.
INGREDIENTE
circa 75-100 g sau 20 buc
apa , cat sa acopere curmalele
MOD DE PREPARARE
De regula eu le pus seara in apa, intr-un castronel (iarna pe masa si vara in frigider), si le las pana dimineata.
Dar este ok sa le lasati si doar 3-4 ore.
Important este ca ele sa devina moi si sa puteti scoate cu usurinta samburii si optional invelisul.
Daca sunt putine bucati, de regula le pasez foarte bine si rapid cu o furculita.
Iese foarte fina.
Daca nu, le pun in blender.
Se pastreaza foarte bine circa 24/48h la frigider, pastrata etans.
Se poate folosi la multe retete, ca de exemplu FURSECURI CU PASTA DE CURMALE sau PENNE CU „CIOCOLATA”.
Bună ziua, curmalele le scurgeți de apă înainte de a le da la blender? Mulțumesc
le scurgeti si apoi adaugati dvs putina apa cand le pasati.