INGREDIENTE (2 portii)

100g paste la alegere (am folosit melcisori)
400mL lapte de vaca 3.5% grasime
100g cascaval ras (sau mozzarella fresca/cas pentru bebelusii mai mici de 1 an)
*se pot pune si 2 catei de usturoi pisati daca va place

MOD DE PREPARARE

Intr-un vas de marime medie, eu am folosit un vas patrat 18x18cm cu inaltimea de 6cm punem pastele nefierte. Peste pastele nefierte, punem laptele si amestecam usor sa le vedem cum se duc la fundul vasului.

Daca vrem sa punem usturoi atunci il vom punem odata cu laptele.

Important este sa alegem un vas ceramic sau yena nu foarte mare, altfel incat pastele sa fie bine acoperite de lapte.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 50 de minute.

La fiecare 10 minute deschidem cuptorul si amestecam cu o lingura pentru ca ele se vor mai lipi de vas.

In ultimele 10 minute presaram cascavalul ras deasupra, fara sa mai amestecam si setam functia caldura sus-jos cu ventilatie, sa gratinam cascavalul.

Cand le scoatem din cuptor ele sunt perfect gatite si veti mai vedea ca mai ramane lapte pe fundul vasului. Lasam sa se raceasca putin in vas si ele vor mai absorbi din acel lapte.

Servim calde imediat dupa ce le preparam pentru ca asa sunt cele mai bune si cremoase, cand se racesc se vor mai intari.
O cina delicioasa!
*in caz de regim pentru diaree, folositi paste albe, altfel puteti folosi atat albe cat si integrale