INGREDIENTE (o portie mare)
50g paste la alegere
350g dovlecel (am avut un dovlecel mediu)
1 lingura smantana – am folosit cu 12% grasime dar se poate si mai grasa (se poate omite in caz de alergie)
1 lingura parmezan ras sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an (sau fulgi de drojdie inactiva in caz de alergie)
3 catei usturoi
1/3 lingurita busuioc uscat
MOD DE PREPARARE
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiem dovlecelul cubulete si il gatim la abur pentru 15 minute, fara sa-l curatam. Cand este gata, il punem intr-o sita si il presam usor sa iasa apa din el apoi il mai lasam la scurs in sita 10 minute.
Mixam totul la maruntitorul electric sau pasam cu blenderul vertical. Eu am pus usturoiul crud pentru ca asa ne place dar se poate gati la abur odata cu dovlecelul.
Amestecam sosul cu pastele si gata o cina delicioasa! Pofta mare!