Va propun astazi un pranz absolut delicios pentru intreaga familie: paste gratinate cu pui si praz!
Folosim coquelet-ul de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa foarte frageda.
O alegere sanatoasa!
INGREDIENTE
1 Coquelet de Bretagne de la Edenia
300g paste la alegere
2 bucati praz
4 linguri smantana
100g cascaval ras sau mozzarella fresca
Piper
2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Puiul decongelat in prealabil in frigider, il stropim cu ulei de masline si il bagam in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiem prazul rondele si il punem intr-o tigaie la inabusit impreuna cu ulei de masline si jumatate de pahar cu apa. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana scade apa, apoi adaugam din nou inca jumatate de pahar si lasam din nou sa scada apa. Prrazul trebuie sa devina cremos.
Cand puiul este gata, scoatem carnea si o tocam marunt.
Amestecam pastele, cu prazul, carnea, smantana si piperul.
Punem totul intr-un vas ceramic si presaram cascaval ras.
Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie si lasam pentru aproximativ 20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Pofta mare!
Coquelet de Bretagne este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne cu o alimentatie 100% vegetala.
In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
Va invit sa descoperiti puii de la Edenia si sa ii folositi cu incredere in preparatele Flaveur!