Va invit astazi sa gatim o reteta noua si savuroasa de pate de peste cu iaurt, usor si rapid de preparat!

Va propun sa incercati reteta cu cod, pentru ca este un peste de o calitate superioara cu carne alba si densa, bogat in proteine si cu un continut scazut de grasimi.

Va recomanda desigua sa folositi fileul de cod atlantic de la Edenia pentru ca este un produs 100% natural care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale. Este un peste de captura, fara oase si fara piele si cu o glazura de 10%.

INGREDIENTE

200-230g cod de la Edenia (sau biban, pastrav, salau)
140g iaurt grecesc 10% grasime (sau cu 3% grasime)
½ ceapa mica
2-3 catei usturoi
Ulei de masline
Cimbru, rozmarin

MOD DE PREPARARE

Pestele decongelat in prealabil la frigider il stropim cu ulei de masline si presaram cimbru si rozmarin.

Punem pestele in tava pe hartie de copt si il bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute.

Dupa ce s-a racit, il bagam in maruntitorul electric impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem consistenta dorita.

Un pate delicios, ideal pentru micul dejun! Se pastreaza la frigider si se consuma in maximum 3 zile.

Pofta mare!

Pestele Edenia este 100% natural, fara fosfati, aditivi sau alte chimicale, fiind filetat si congelat in ziua capturii.

Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.

Toate produsele din gama de peste Edenia sunt congelate individual. Fiecare bucata de file de peste este inghetata rapid, la -35 grade, pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Stratul de glazura este unul minim (0-10%) pentru a proteja fileurile de peste de arsurile datorate temperaturilor scazute.

Va invit cu drag sa folositi cu incredere pestele Edenia in preparatele Flaveur!