INGREDIENTE ALUAT
400g faina alba de grau tip 000 sau t45
200g unt rece – am folosit cu 65% grasime
2 galbenusuri
100ml lapte de vaca 3.5% grasime
INGREDIENTE UMPLUTURA
200g urda sau telemea desarata
1 ou pentru uns pateurile
MOD DE PREPARARE
Puneti faina intr-un bol si peste ea puneti untul rece dat pe razatoarea mare.
Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.
Adaugati apoi galbenusurile si laptele si framantati pana integrati bine toate ingredientele. Pudrati blatul de lucru cu faina si mai framantati putin cat sa nu mai fie umed aluatul.
Intindeti aluatul cu sucitorul, in foaie foarte subtire si decupati patrate in functie de cat de mari doriti sa faceti pateurile.
Eu nu am intins tot aluatul, ci am intins pe rand bucati mici pentru a fi mai usor de modelat cu sucitorul. Am decupat patratele cu latura de aproximativ 7-8cm.
Puneti branza in fiecare patrat si sigilati cu furculita.
Puneti pateurile in tava pe hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si bagati-le la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumenesc.
Aluatul va iesi sfaramicios si putin crocant. Branza pe care o folositi nu trebuie sa fie cremoasa, ci trebuie sa fie cat se poate de uscata.
Puteti baga aluatul si o ora la frigider inainte de modelare.
Pofta buna!