INGREDIENTE
Aluat
150g fulgi de ovaz moi si mici (daca aveti mari trebuie sa-i mai maruntiti putin in blender)
180g migdale crude macinate (sau nuci/alune) – eu le-am macinat la tocatorul electric dar puteti folosi si blender sau rasnita
4 linguri fulgi de cocos
120mL ulei de cocos
2 linguri sirop de artar (sau in functie de preferinte)
1 lingurita scortisoara
Crema
340g zmeura proaspata (sau mure)- se poate folosi si congelata daca o lasati la decongelat inainte de a face crema
2,5 linguri chia
1 lingura sirop de artar
MOD DE PREPARARE
Intai preparam crema: punem zmeura, cu chia si siropul in blender si mixam pana obtinem un piure.
Punem piureul intr-o craticioara si il fierbem 5 minute la foc foarte mic, apoi lasam la racit.
Aluatul il preparam foarte simplu, punand toate ingredientele intr-un bol, mai putin fulgii de cocos, si framantam bine sa amestecam toate ingredientele. Va rezulta un aluat sfaramicios, nelegat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 2/3 din aluat si tasam bine cu mana astfel incat sa obtinem un dreptunghi de aproximativ 30x15cm. Peste acest aluat turnam crema si nivelam usor cu o spatula.
Restul de aluat il amestecam cu fulgii de cocos si il presaram deasupra la crema astfel incat sa o acoperim bine.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute sau pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca complet apoi putem taia.
Iese absolut delicioasa, ca un crumble, deci se mananca cu lingurita.
Pofta buna!
Intrebare de la o necunoscatoare: Ce inseamna fulgi de ovaz moi? Se hidrateaza inainte sau cum?
Sunt fulgi dimensiune mica si exact asa se numesc: fulgi de ovaz moi.