INGREDIENTE (o cratita – 9-10 portii)
O cana si jumatate orez alb (am folosit special pentru pilaf – asa scria pe punga 😊)
5 cani si jumatate apa (aceeai cana cu care am masurat orezul)
3 morcovi potriviti
2 cepe rosii
2 ardei kapia
2 pastarnac marime medie
1 legatura patrunjel
9 linguri ulei de masline
O cana de apa pentru inabusit legumele
Curcuma, boia sau alte condimente la alegere
MOD DE PREPARARE
Tocam marunt legumele la maruntitorul electric sau la robot. Le putem da si pe razatoarea mica daca nu avem maruntitor.
Punem legumele in cratita si adaugam uleiul si jumatate de cana de apa. Lasam la foc mic si adaugam din nou apa pe masura ce va scadea. Poate va trebui sa adaugati mai mult de o cana, important este ca la sfarsit cand legumele sunt moi, dupa aproximativ 25 de minute, sa nu prea mai fie apa.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam orezul spalat in prealabil si cele 5 cani si jumatate de apa, curcuma si boia si amestecam. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Este gata atunci cand absoarbe apa si devine cremos (aproximativ 15-20 minute).
La sfarsit adaugam patrunjelul verde, amestecam si punem capacul. Lasam orezul acoperit pentru 30 de minute.
Gata! Un pilaf delicios pentru intreaga familie! Pentru varianta la cuptor, vezi reteta OREZ CU LEGUME LA CUPTOR
Pofta mare!