Tuturor de place pizza. Am incercat multe feluri, multe tipuri de aluat si cand am crezut ca le stiu pe toate…mi-a iesit aceasta minunatie.
INGREDIENTE
1 ou
200 ml lapte 3.5% grasime
2 linguri cu varf iaurt
2 linguri rase de malai
5 linguri potrivite cu faina de grau
5 mingiute de mozzarella
10 rosii cherry
2 linguri masline
2 lingurite de unt
Optional: busuioc ( eu am folosit proaspat si…mov!)
MOD DE PREPARARE
Am batut oul bine, apoi am turnat laptele.
Apoi pe rand iaurtul, faina si malaiul.
Am topit si racit untul si l-am incorporat si le acesta.
Am razuit fin mozzarella, iar rosiile le-am feliat subtire.
Masline le-am feliat si pe acestea.
Am pus intr-o tava ( minim 3 cm inaltime, diametru de 25 aproximativ… eu am folosit o inimioara) compozitia tip aluat.
Este fluida, ca de clatita.
Am presarat branza, rosiile si maslinele.
Acestea se…scufunda putin.
Am bagat la 170-180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit usor, aproximativ 30 de minute.
Se portioneaza si se scoate mai bine cand s-a racit.
Noi nu am avut la prima tava rabdare.
Pofta buna!
Succes maxim și la adulți și la copil! Mulțumesc pt rețetă
Multumesc mult pentru feedback. Ma bucura acest lucru 🙂
Pot pune si somon? Multumesc
Puteti pune toppingul dupa preferinta.
Pentru somon recomand fierberea acestuia 15 minute si apoi tocat cubulete si pus deasupra.
Gasiti si varianta cu somon si blat de sana, pe site, ca sa vedeti comparativ. Spor!