INGREDIENTE

ALUAT
200g unt rece
400g faina
2 galbenusuri
100ml lapte

UMPLUTURA
200g branza de casa sau de vaci dar mai uscata
250g ricotta
Stafide (le hidratati o ora daca nu sunt deja moi)
2 oua
1 lingurita sirop de artar (optional)
1 lingura gris
1 ou batut pentru uns aluatul

MOD DE PREPARARE

ALUATUL

Taiati untul in cubulete. Varsati faina pe blatul de lucru.

Puneti untul cubulete peste faina si amestecati cu mana pana rezulta un aluat faramicios. Faceti un put in mijloc si si adaugati galbenusurile, framantati putin apoi adaugati si laptele.

Nu insistati foarte mult cu framantatul, doar cat sa integrati bine ingredientele.

Aluatul va fi faramicios, incercati sa faceti o bila pe care o puneti in folie alimentara si o bagati la frigider pentru 1 ora.

Dupa o ora la frigider aluatul va fi manevrabil usor.

UMPLUTURA

Intr-un vas, puneti branza sarata data pe razatoare si amestecati cu restul ingredientelor.

Aluatul scos din frigider, il impartiti in 2 parti egale si intindeti foile foarte subtiri. Daca puneti foile groase este posibil sa ramana necoapte.

Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27cm si mi-a mai ramas aluat.

Puneti prima foaie, intepati cu furculita, adaugati umplutura si puneti a doua foaie peste, si iar intepati foaia cu furculita. Ungeti cu ou batut.

Bagati la cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 45min sau pana se rumeneste frumos.

Cu aluatul ramas am facut cornulete umplute cu gem si am decupat forme pe care le-am uns cu ou batut si am presarat susan si sare.

Pofta buna!