INGREDIENTE

Aluat

aprox 500-550 g făină alba de grau tip 000
7 linguri ulei de masline nonextravirgin
7 linguri apa plata
zeama de la o portocală
zeama de la o jumatate de lămâie
100 g unt cu 65% grasime

Umplutura
mere cat mai multe (eu am avut un bol mare) si scortisoara Ceylon

 

MOD DE PREPARARE

Se amesteca toate se frământă bine, aluatul trebuie sa fie nelipicios ca sa se poata întinde bine. Se incepe cu mai putina faina si se completeaza ulterior, eu incep sa framant cu 350-400 g faina si apoi adaug in functie de consistenta aluatului pana se desprinde de pe mana si poate fi framantat.

Merele le-am curatat, apoi le-am tocat la robot si le-am inabusit in tigaie cu 1/2 pahar apa la foc mic, cat sa scada zeama. Nu le-am lasat foarte mult, iar la final am adaugat putina scorțișoară.

Am impartit aluatul in doua si am asezat o foaie, merele si a doua foaie in tava.

Am intepat aluatul cu furculita si am uns cu un ou intreg batut bine. Am copt la foc mic pana s-a rumenit frumos, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Aluatul este subtire si foarte fraged.

Pofta buna!

Alte precizari
Se poate da la rece o jumatate de ora sau se poate congela si folosi dupa doua-trei zile. La rece aluatul capata o consistenta mai buna. Eu m-am grabit si nu am mai dat la rece de data asta.