INGREDIENTE
200g cartofi fierți și curățați
120mL lapte de vaca 3,5% grăsime (se poate și cu lapte vegetal)
350g făină albă de grâu
2 lingurițe praf de copt bio
Ulei de măsline + pătrunjel
MOD DE PREPARARE
Punem într-un bol cartofii fierti cubulețe și laptele și pasăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție fină. Lăsăm blenderul deoparte și adăugăm faină cu praful de copt. Frământăm bine până obținem un aluat omogen.
Împărțim aluatul în 8 părți egale și le întindem pe rând în foaie subțire. Aluatul este usor lipicios, dar ne mai ajutăm de puțină făină. Coacem fiecare plăcinta în tigaie antiaderentă pe ambele părti, la foc mic, până se rumenesc.
Ungem plăcintele cu ulei de măsline și presăram pătrunjel verde.
Au iesit delicioase și foarte pufoase! Merg ca inlocuitor pentru pâine, servite cu diverse PATEURI, sau servite ca atare la gustare. Pofta mare!
Buna! Ce praf de copt bio folositi? Am vazut ca il folositi in multe retete. Am vazut mai multe pe piata, dar nu imi dau seama ce ar trebui/nu ar trebui sa contina.
orice praf de copt bio!