Va invit astazi la o reteta noua si savuroasa, de prajitura crumble cu fructe rosii! Un gust extraordinar si un succes maxim, pentru ca am folosit cele mai bune ingrediente.
Eu am folosit faina alba superioara Baneasa si va sfatuiesc sa folositi la fel!

INGREDIENTE

Aluat
3 oua
170g faina de grau alba superioara 000 de la Baneasa
o lingura de zahar
50g iaurt
100g unt topit
o lingurita praf de copt bio
300g fructe rosii congelate sau proaspete

Crumble
120g faina de grau alba superioara 000 de la Baneasa
100g unt rece
o lingura zahar
40g migdale macinate

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat vom mixa foarte bine ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam apoi untul topit si racit, iaurtul si omogenizam. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem aceasta compozitie intr-o forma ceramica sau de yena unsa cu unt (a mea a avut dimensiunea 20×20 cm). Deasupra vom punem fructele rosii direct congelate si presam usor sa intre putin in compozitie.

Crumble-ul il vom prepara amestecand toate ingrediente si framantand usor cu varful degetelor pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Vom acoperi bine fructele cu crumble.

Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ o ora.

Prajitura este gata atunci cand va trece testul scorbitorii iar crumble-ul este foarte bine rumenit.

O prajitura absolut delicioasa! Pofta buna!

Va invit cu toata increderea sa folositi faina Baneasa in preparatele Flaveur! Aceasta este obtinuta printr-o tehnologie de morarit de ultima generatie ce garanteaza cel mai inalt grad de calitate si siguranta alimentara.