Va invit astazi sa gatim impreuna o noua reteta delicioasa: prajitura cu iaurt si gem!

Este o prajitura cu gust divin! Am folosit Zuzu Divin, iaurtul hranitor cu ingrediente naturale, cu textura cremoasa si fina si cu gust intens.

Sper sa fie la fel de bine primita si gatita precum toate retetele de pana acum cu Zuzu Divin!

INGREDIENTE

400g faina alba de grau
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
2 lingurite praf de copt bio
un iaurt Zuzu Divin cu 2% grasime
100mL ulei de turte de masline (fara gust fara miros) sau de cocos
250mL apa minerala
sucul de la o portocala (se poate si cu suc de mere)
6-7 linguri gem

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol punem faina, zaharul si praful de copt si amestecam. Facem un put in centru si adaugam iaurtul uleiul si apa minerala. Mixam totul (cu mixerul) pana obtinem o compozitie omogena. Va rezulta o compozitie destul de groasa iar paletele mixerului vor merge mai greu.

Punem compozitia intr-o tava de 20x30cm din silicon sau tapetata cu hartie de copt daca este din alt material. Atentie! Nu cumva sa fie tava mai mare pentru ca nu se mai poate taia. Se poate sa fie putin mai mica.

Nivelam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Scoatem prajitura din tava (cat este calda) si o punem pe blatul de lucru pe o hartie de copt, apoi o intoarcem astfel incat partea de jos sa fie sus.
Intepam prajitura pe toata suprafata cu furculita si o insiropam cu sucul de la portocala. Lasam prajitura sa se raceasca complet apoi o intoarcem inapoi, astfel incat partea insiropata sa ramana jos.

Taiem prajitura in jumatate pe latime. Apoi fiecare parte o taiem pe lung asa cum procedam cu un blat de tort. Am impartit in doua ca sa fie mai usor de taiat, fiind o prajitura nu prea groasa.

Ungem partea de jos a fiecarei parti cu gem si acoperim si cealalta parte. Eu am uns una cu gem de capsuni iar pe cealalta cu gem de gutui.

Apoi taiem prajitura in patratele si servim cu mare pofta caci e nemaipomenit de buna!

Zuzu Divin este obtinut prin tehnologia ultrafiltrare introdusa in industria româneasca tot de brand-ul Zuzu, folosindu-se lapte de calitate, standardizat, ultrafiltrat, omogenizat si pasteurizat.

Zuzu Divin iaurt in stil grecesc este disponibil in două sortimente albe – iaurt natural cu 2% grasime si iaurt natural cu 10% grasime si in 3 sortimente cu fructe – capsuni, caise si cirese.

Va invit sa urmariti si pagina https://flaveur.ro/zuzu-divin/ pentru si mai multe informatii si surprize.

Va invit cu drag sa folositi iaurtul Zuzu Divin in preparatele Flaveur!