INGREDIENTE

Pentru blat:
4 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
4 linguri faina
1 lingura ulei de masline sau cocos
2 linguri mac
1 lingurita praf de copt
pudra de vanilie (optional)

Pentru crema:
250 g mascarpone
100g smantana 12% grasime
o lingura sirop de artar (optional)
6 linguri afine
unt cat o nuca

MOD DE PREPARARE

Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, vanilia si se adauga peste albusuri.

Se adauga faina, amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula.

La final se adauga macul, amestecand usor de jos in sus.

Se tapeteaza o tava (25/35) cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.

Se da la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste.

Intre timp amestecam usor cu o spatula, mascarponele rece cu smantana si zaharul.

Intr-o craticioara punem untul si afinele. Lasam la foc mic, amestecand incontinuu pana cand zeama afinelor se evapora si se ingroasa compozitia.

Cand blatul s- a racit il taiem in doua parti egale, punem jumatate din crema de mascarpone, apoi afinele racite, cealalta parte de crema si apoi blatul al doilea.

Presaram, la final, carob peste.

Pofta buna!