INGREDIENTE

90 g gris
160 g faina ( integrala de patisetie am folosit)
1 lingurita praf de copt
140 g iaurt
1 lingurita sirop de artar (optional)
30 ml ulei de masline (de gatit)
2 mere
miezul de la 2 nuci
1/2 lingurita de scortisoara
unt pentru uns

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat ingredientele uscate: faina, grisul si praful de copt.

Am turnat uleiul, iaurtul si siropul. Separat merele curatate le-am taiat feliute si am pisat nuca.

Am tapetat un vas cu hartie de copt.

Am uns-o cu unt si am presarat nuca, si putina scortisoara.

Am asezat merele si am pudrat totul cu restul de scortisoara.
Am pus compozitia ( intinsa cu un cutit bine, bine, este groasa) si am bagat la cuptor astfel: 10 minute la 220 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si alte 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Cand s-a racit o rasturnati si o puteti felia.

Pofta buna!