INGREDIENTE

5 mere potrivite
160g faina alba de grau
160g unt
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
3 oua
90g smantana
o lingurita scortisoara

MOD DE PREPARARE

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam apoi pe rand 100g unt topit, smantana si faina si mixam dupa fiecare.

Separat, curatam merele si le taiem cubulete. Le amestecam cu scortioara si 60g unt topit si le punem intr-o forma rotunda cu diametrul de 25cm. Bagam forma in cuptor doar cu merele pentru 5 minute. Scoatem forma din cuptor si deasupra merelor turnam compozitia si nivelam astfel incat sa fie bine acoperite merele.

Bagam din nou forma in cuptor pentru 25 minute sau pana se rumeneste frumos. (caldura sus-jos fara ventilatie, 180 grade C)

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet in forma apoi o rasturnam daca dorim. Textura va fi una de budinca.

Pofta mare!