INGREDIENTE BLAT

2 banane mari coapte (pe care le pasam cu furculita)
100 g unt cu 65% grasime
2 oua
150 g smantana cu 12% grasime sau mai grasa
80 g nuci macinate
300 g faina alba de grau
2 lingurite praf copt bio
1/3 lingurita bicarbonat sodiu – optional

MOD DE PREPARARE BLAT

Frecam untul pana cand devine cremos. Batem bine ouale si le adaugam peste unt. Amestecam si le incorporam. Adaugam si smantana, piureul de banane si nucile macinate. Omogenizam compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam faina peste compozitia obtinuta si amestecam bine cu un tel. Turnam aluatul in tava (25-30cm) si apoi punem tava in cuptorul incins la 180 grade C pana trece testul cu scobitoarea.

INGREDIENTE GLAZURA

4 linguri apa
1 lingura cu varf carob
30 g unt
1 lingurita zahar

MOD DE PREPARARE GLAZURA

Punem apa cu zaharul la fiert. Dupa ce au dat in clocot adaugam untul, carobul si mai lasam 4 min pana cand se ingroasa. Am uns prajitura cu o pensula inmuiata in glazura si am presarat fulgi de cocos (sau nuci).

Pofta buna!