INGREDIENTE
1 fir de rubarba
250 g de Ricotta (sau branza de vaci)
4 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
Pudra de vanilie
190 g de faina alba de grau
100 mL lapte de vaca 3.5% grasime (sau chiar mai mult, depinde de marimea oualor)
50 mL ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
Cateva frunze de lamaita
O jumatate de plic de praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Am curatat de pielita rosie si am taiat rubarba cubulete mici si am presarat o jumatate de lingurita de zahar si am lasat deoparte.
Intre timp am batut 2 albusuri cu o lingura de zahar pana s-au facut spuma.
2 galbenusuri le-am frecat cu doua linguri de zahar apoi am adaugat uleiul, laptele, pudra de vanilie si treptat faina cu praful de copt.
Daca compozitia nu este fluida se mai adauga lapte. Sa fie o compozitie care curge, ca o smantana groasa.
Se incorporeaza si albusurile cu o spatula amestecand cu grija.
Compozitia rezultata se pun intr-o forma tapetata cu hartie de copt si peste se adauga cubuletele de rubarba (scurse bine) si un amestec din branza Ricotta, 2 oua, lamaita taiata marunt si o lingura de zahar. Se
introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana se rumeneste. Pofta buna!
Alte precizari
Se pot pune si alte fructe in loc rubarbei: piersici, caise, prune, cirese, etc.