INGREDIENTE BLAT
5 oua
60mL ulei de masline
60mL lapte (de vaca sau vegetal)
100g faina alba de grau (am folosit tip 000)
40g carob
o lingurita cu varf praf de copt bio
*zahar optional sau in functie de preferinte (eu am pus 2 linguri)
Pentru umplutura preparam SARLOTA DE ANANAS (click pe numele retetei)
MOD DE PREPARARE
Dam drumul la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare asemenea unei maioneze. Apoi adaugam uleiul si laptele iar la sfarsit faina amestecata cu carobul si praful de copt, continuand sa mixam dupa fiecare.
Peste crema obtinuta incepem sa integram putin cate putin albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Atentie! Nu amestecam ca la maioneza.
Folosim o tava cu dimensiunea 30x40cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem compozitia in tava si nivelam. Bagam la cuptorul preincalzit pentru fix 10 minute, eventual faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in jumatate pe lat. Punem peste o jumatate de blat toata sarlota de ananas si nivelam, apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat. ATENTIE! Sarlota o preparam dupa ce avem blatul pregatit pentru ca trebuie sa o punem pe blat atunci cand este calduta. Daca se intareste va fi greu de intins.
Bagam prajitura in frigider pentru 2-3 ore, apoi o scoatem si o taiem.
A iesit fantastic de buna si este si usor de preparat! Va las sa o testati si abia astept feedbackurile voastre.
Pofta buna!
Bună!când se integrează uleiul..laptele..făina..carobul și praful de copt amestecăm cu o spatulă sau folosim în continuare mixerul?Mulţumesc frumos
Daca pun cacao in loc de carob, se pastreaza proportia?
cred ca da. Dar cacao nu este recomandat copiilor!
cu mixerul. Am editat ca sa fie mai clar 🙂