INGREDIENTE

2 ouă
1 lingura de sirop de arţar
100 mL de ulei de masline pentru gatit sau cocos
150 g faină integrală de grau
20 g făină de migdale
10 g praf de copt bio
300 g piure de sfeclă roşie
30 mL suc de mere
250 g Mascarpone
Fulgi de cocos
Scorţişoară

MOD DE PREPARARE

Am copt sfecla roşie şi am făcut piure.

Între timp am bătut ouăle cu 3 linguri de sirop de arţar şi uleiul.

Separat am amestecat făina integrală cu făina de migdale şi praful de copt bio.

Am amestecat prima compoziţie cu amestecul de făină şi piure de sfeclă şi scorţişoară şi am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie până a trecut testul scobitorii, aproximativ 35 de minute.

Când s-a răcit blatul l-am tăiat orizontal şi l-am insiropat cu suc de mere.

Se poate consuma şi simplu dar şi umplut…eu l-am umplut cu Mascarpone amestecat cu o lingură de sirop de arţar!

Deasupra am pus fulgi de cocos!

Poftă bună!