Va invit cu drag sa pregatim astazi impreuna o prajitura pufoasa si delicioasa cu zmeura si crumble de fistic!
Folosim desigur zmeura de la Edenia pentru ca este 100% proaspata si provine din soiurile cele mai bune. De asemenea este curatata, spalata, sortata si congelata rapid.
Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Este o sursa de vitamina C, magneziu, cupru sau calciu si are proprietati antimicrobiene si anticancerigene.

INGREDIENTE
Aluat
2 oua
1 lingura zahar
100mL lapte de vaca 3.5% grasime
100g faina alba de grau tip 000
50g faina de migdale sau migdale macinate fin
2 lingurite praf de copt bio
125g zmeura de la Edenia

Crumble
70g fistic crud macinat
10g faina alba de grau
30g unt rece
1 lingurita zahar

MOD DE PREPARARE
Scoatem zmeura de la congelator si o lasam intr-o strecuratoare pana ne ocupam de aluat, apoi de crumble.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt si faina de migdale. Mixam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul intr-o forma cu diametrul de 18 cm tapetata cu hartie de copt. Deasupra presaram zmeura.
Pentru crumble punem toate ingredientele intr-un bol si framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos pe care il repartizam peste zmeura din forma.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pufoasa si delicioasa!
Pofta mare!

Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va recomand sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!