INGREDIENTE

Pentru COCA

250 g făina albă de grau tip 000
7 g drojdie proaspăta sau 4g drojdie uscata
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
1 ou
1 lingura zahar brun (optional)

Pentru COMPOZITIA DE OUA

4 oua
100-120 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
1 lingurița pudra de vanilie
1 lingurița scortisoara Ceylon

Pentru COMPOZITIA DE MERE

3 mere (golden sau puțin acrișoare)
2-3 linguri unt sau ulei de cocos
îndulcitor după gust (optional)

MOD DE PREPARARE

COCA
Punem făina intr-un bol. Dizolvăm drojdia in puțin lapte caldut (din cei 100 ml) și punem 1-2 lingurițe de făina ca sa obținem o pasta. Lăsam sa creasca puțin.

Răsturnăm drojdia crescută peste făina, laptele caldut și îndulcit și oul bătut cu furculița. Amestecam bine pana se formează o coca. O punem pe masa unsa cu puțin ulei și formam o bila și o lăsam la dospit 30 de minute (acoperită cu folie de plastic).

Între timp pregătim OUĂLE si MERELE.

Batem cu un tel ouăle împreuna cu laptele și vanilia și le lăsam deoparte. Tot acum se pune și scortisoara dacă dorim.

Curățăm merele de coaja și seminte și le taiem cubulețe. Punem untul in crăticioară la topit și adăugăm merele și indulcitorul. Lăsam 2-3 minute cât sa se înmoaie foarte puțin și sa se formeze zeama.
Cand coca este dospita o întindem și o tăiem cubulețe pe care le punem intr-o tava sau intr-un vas termorezistent.

Adaugam ouăle bătute cu laptele (peste tot), apoi merele. E bine ca merele sa ajungă și printre bucatelele de coca.

Băgăm la cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 25 de minute.

DELICIOASA! Moale, pufoasa, aromata.

Se poate servi cu înghețată de care dorim (in cazul meu – înghețată de zmeura și iaurt home-made).

Pofta buna!