INGREDIENTE

6 oua
270 g făina (eu am folosit 200 g făina de grau și 70 g făina de porumb)
2 linguri zahar brut + 1 lingura zahar pe care am pus-o peste cubuletele de caise, fiind mai acrișoare.
1 lingurița pudra de vanilie
210 ml ulei de măsline (pentru gatit, fara gust fara miros)
7g praf de copt BIO
2 caise mari, tăiate cubulete
putini fulgi de cocos (am presărat deasupra prăjiturii)

Tava dreptunghiulara: 22/28 cm

Eu am făcut o cantitate mare, dar puteți înjumătăți cantitatile.

MOD DE PREPARARE

Separam albușurile de gălbenușuri in doua boluri.
Mixam gălbenușurile cu pudra de vanilie și uleiul odată, pana se omogenizează bine.

Amestecam albușurile cu mixerul la viteza maxima pana devin spumoase, adăugăm zaharul treptat și mixam pana obtinem o spuma tare și lucioasa. Peste albușuri adăugăm compoziția de gălbenușuri și mai mixam la viteza medie câteva secunda pana se încorporează.
Acum adăugăm făina amestecată cu praful de copt toată in același timp și amestecam cu o spatulă cu mișcări circulare de jos in sus pana nu mai sunt cocoloașe.

La sfârșit adăugăm caisele spălate și tăiate cubulete și le incorporam și pe ele in compoziția rezultata.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt și dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40-45 min, sau pana trece testul scobitorii și e rumenita frumos deasupra.

E super pufoasa!

Pofta buna!