INGREDIENTE

3 oua
3 linguri ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
1 lingura sirop de artar (optional)
3 linguri cu varf de faina alba de grau tip 000
100 g visine congelate
50 g unt topit – cu 65% grasime
40 ml apa

MOD DE PREPARARE

Se bat albusurile spuma.

Lingura de sirop se freaca cu galbenusurile si se adauga peste albusuri. Se pune uleiul si se mixeaxa la viteza mica dupa fiecare lingura. La final se adauga faina in ploaie.

Se unge putin vasul pentru copt si se aseaza fructele congelate si peste se pune siropul obtinut din apa si untul topit.

Ultimul strat este aluatul care se uniformizeaza si se da la copt la foc mic la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 35-40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt, se lasa putin sa se odihneasca si se rastoarna, lasandu-se putin ca sa se insiropeze bine tot blatul.