INGREDIENTE
200mL ulei de masline (am folosit de turte, adica fara gust)
100mL lapte de vaca sau vegetal
4 oua
300g faina alba de grau (tip 000)
1 lingurita praf de copt bio
25g carob
*zahar optional sau in functie de preferinte (eu am pus 2 linguri)
o lingurita pudra de vanilie (optional)- eu am uitat sa pun 😀
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol amestecam cu un tel ouale cu uleiul, zaharul si laptele pana obtinem o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in 2 parti egale (folosim o lingura din aceea mare).
In primul bol punem 175g faina si jumatate de lingurita de praf de copt si mixam (cu mixerul) putin cat sa se incorporeze bine faina, nu insistam.
In al doilea bol punem 125g faina, carobul si cealalta jumatate de lingurita de praf de copt si mixam (cu mixerul) putin cat sa le incorporam, nu insistam.
Intr-o forma rotunda (am folosit de silicon cu diametrul de 25cm) punem cate 2 linguri din prima compozitie, apoi exact peste ele, alte 2 linguri din compozitia cu carob si continuam pana terminam toata compozitia.
Cele 2 compozitii obtinute sunt mai tai si dureaza pana se aseaza bine in forma, eventual mai scuturati forma usor.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute. Testam cu scobitoarea.
A iesit foarte pufoasa!
Pofta buna!