Am zis sa mai fac si altceva in afara de SALEURILE CU BRANZA SI MARAR, de care sincer, nu ma mai satur, dar imi plac si noutatile.

INGREDIENTE

100 g unt
200 g branza de vaci sau de casa
15 g drojdie proaspata
2 linguri apa calda/ lapte cald
250 g faina…dar daca mai „cere”ai puneti inca 1-2 maini
susan sau altceva pentru decor

 

MOD DE PREPARARE

Totul la temperatura camerei.

Untul sa fie moale, moale.

Cerneti intr-un vas faina.

Faceti o gaura in mijloc si puneti drojdia faramitata si turnati apa/ laptele.

Amestecati usor drojdia.
Lasati 10 minute sa creasca apoi puneti untul si branza.
Amestecati bine.

Cand se desprinde de degete si este totusi moale, aluatul este tocmai bun.

Lasati-l acoperit, intr-un loc ferit si calduros 60 minute.

Impartiti in 2, pudrati masa, intindeti foaia de 0.5- 0.8 cm, si decupati.

In spitirul sarbatorilor am optat pentru braduti.

Puneti pe hartie de copt „saratelele” si bagati tava la 170-180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc usor.
Circa 20-25 minute.

Repetati si cu restul aluatului.

Pofta buna!