INGREDIENTE
Pentru PUI:
1 pui
1 lamaie
1 portocala
4-5 catei usturoi
cimbru
boia dulce
Ulei de masline
Pentru GARNITURA:
Cartofi
Morcovi
Ciuperci
Cimbru/ rozmarin ( ce condimente doriti)
Ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Am pus puiul intr-un vas mare de ceramica, am stors jumatate de portocala si jumătate de lamaie peste el, iar pe celelalte jumătăți le-am curatat de coaja si le-am băgat in pui.
L-am stropit cu ulei de masline, am presarat condimentele si l-am masat putin cat sa ajungă peste tot.
Am pus si foarte putina apa in vas (puiul oricum o sa lase zeama), cateii de usturoi întregi, am acoperit cu capac si am băgat la cuptor pana cand a fost aproape gata, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 1h.
Am dat capacul jos si lasat sa se rumeneasca. Intre timp am mai stropit puiul cu zeama din vas.
GARNITURA am preparat-o foarte repede. Am pus cartofii si morcovii intr-un vas, i-am asezonat cu condimente si ulei, am pus apa, am pus capac si la cuptor pana s-au înmuiat.
La final am luat capacul sa mai scadă apa putin.
Ciupercile le-am facut separat. La fel, le-am asezonat si pe ele (cu ce doriti) si le-am pus la cuptor pana s-au facut.
Puteți servi cu sos de iaurt si usturoi sau cu salate, cu ce va place.
DELICIOS!
Pofta buna!