Gatim impreuna un pui crocant la cuptor, extraordinar de gustos?

O reteta noua dar simpla in care am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

De asemenea si o alegere foarte sanatoasa!

INGREDIENTE

1 Poulet jaune fermier d’Auvergne de la Edenia
1 ceasca pesmet
2 linguri boia dulce
1 lingurita curcuma
1 lingura usturoi pudra
1 lingura fulgi de ovaz
4 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

La inceput vom prepara mixul de condimente prin care vom tavali bucatile de pui. Punem toate ingredientele in bolul unui maruntitor electric si mixam pana se amesteca toate. Daca nu avem maruntitor electric, atunci fulgii de ovaz ii vom marunti cu un sucitor de lemn si ii vom amesteca cu restul condimentelor.

Puiul decongelat in prealabil la frigider il transam. Scoatem pulpele pe care le vom taia in doua, aripile, pieptul dezosat pe care il vom taia in doua. Cu spatele putem face o supa.

Spalam bucatile de pui, le scurgem si exact asa umede cum sunt le tavalim prin mixul de condimente. Punem bucatile de pui in tava pe hartie de copt si bagam la cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute.

Cum spuneam extraordinar de gustos si merge de minune cu un mix de legume Edenia!

Pofta mare!

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!