INGREDIENTE
45g faina alba de grau (am folosit tip000)
65g amidon de porumb
4 oua
o lingurita praf de copt bio
pudra de vanilie (optional)
*zahar in functie de preferinte (eu am pus o lingura)
2 linguri apa la temperatura camerei
gem la alegere pentru umplutura (eu am folosit magiun de prune fara zahar)
MOD DE PREPARARE
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare.
Amestecam faina cu amidonul, praful de copt si vanilia.
Mixam galbenusurile cu zaharul si cu cele 2 linguri de apa pana isi dubleaza volumul si compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare. Apoi adaugam amestecul cu faina si mixam cat sa se integreze bine, nu insistam.
Adaugam apoi si albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula de jos in sus cu miscari largi.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Am folosit o tava cu dimensiunile de 30x40cm dar puteti folosi si cu dimensiuni la mari.
Varsam compozitia pe hartia de copt si nivelam usor cu o spatula.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 10 minute. Testam cu scobitoarea. Trebuie sa se rumeneasca extrem de putin.
Scoatem tava din cuptor si rulam imediat cu tot cu hartie de copt pe latime. Lasam rulada sa se raceasca (rulata) apoi desfacem usor rulada, o ungem cu gem si rulam din nou dar de data aceasta fara hartia de copt.
Delicioasa si pufoasa!
Pofta buna!