INGREDIENTE
3 zucchini sau dovlecei normali- marime potrivita
4 oua mici (sau 3 daca sunt mari)- ale mele au fost foarte mici
2 linguri smantana – am folosit cu 12% grasime
50g faina
pentru umplutura am amestecat 200g branza tartinabila cu 250g ricotta – puteti folosi si branza de casa amestecata cu putina smantana sa iasa mai cremoasa. Iar cantitatea o puteti ajusta in functie de preferinte. Mai puteti adauga in crema si bucatele de ardei gras sau masline.
MOD DE PREPARARE
Taiem capetele la zucchini si ii dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja.
Punem dovleceii rasi intr-o tigaie cu un pahar de apa si lasam la foc mic pana se evapora toata apa si devin cremosi. Amestecam prin ei din cand in cand.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare.
Amestecam cu un tel galbenusurile cu smantana apoi adaugam faina putin cate putin amestecand continuu cu telul pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam si spuma de albusurile putin cate putin amestecand tot cu telul.
Dovleceii raciti ii punem peste compozitie si amestecam cu o spatula.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si nivelam. Daca tava este foarte mare atunci nu o veti intinde pe toata suprafata acesteia.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Scoatem tava din cuptor si rulam usor cu tot cu hartia de copt in ea.
Lasam sa se raceasca asa rulata. Cand este racita, o desfacem usor si ungem cu crema de branza.
Rulam din nou dar de data aceasta fara hartia de copt :D.
Bagam rulada la frigider invelita in folie alimentara pentru cel putin o ora.
Pofta buna!