INGREDIENTE
¼ vanata
¼ dovlecel
¼ ardei gogosar
½ ceapa
1 rosie
Ulei de masline
Busuioc uscat, ghimbir macinat
SOS: 2 linguri iaurt natur, 1 fir marar verde, cateva picaturi zeama de la lamaie
MOD DE PREPARARE
Am spalat vanata si am sters-o cu un servetel de hartie. Am feliat-o (felii de 0,5cm) si am pus feliile intre servetele de hartie (un servetel, feliile de vanata, alt servetel deasupra), schimbandu-le atunci cand se udau (se spune ca asa iese gustul amar).
Intr-un bol mic am amestecat putin ulei de masline si mirodeniile si am pus peste legumele taiate, frecandu-le bine cu acel amestec.
Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, in tava pe hartie de copt, pana cand legumele au fost facute, aprox 40 de minute.
Am servit cu sosul facut prin amestecarea iaurtului cu mararul tocat marunt si zeama de la lamaie.
Pofta buna!