INGREDIENTE
120 g quinoa
1 cartof mov
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
2 linguri ulei de măsline
1 legătura pătrunjel proaspăt
MOD DE PREPARARE
Fierbem quinoa, hidratată peste noapte, cca 20-25 min. Când e gata o punem in sita la scurs.
Legumele le spălam bine, le punem in tava, stropim cu o lingura ulei de măsline și le coacem la cuptor.
Spălam și tocam pătrunjelul, peste care adăugăm și quinoa fiarta, apoi legumele coapte tocate cubulete mari alături de o lingura ulei de măsline, o lingura zeama de lămâie, piper proaspăt măcinat și putina boia dulce. Amestecam totul cu o lingura de lemn.
Salata poate fi servita ca și garnitura sau ca atare. Noi am servit-o cu pâine prăjită la cuptor.
Pofta buna!