Pentru ca am avut o punga de urda, am facut budinca si a trebuit sa mai fac si altceva pentru ca nu e ok sa o tinem prea mult in frigider.
Asa ca am facut niste saleuri foarte bune.

INGREDIENTE
400 g faina alba de grau tip 000
250 g urda
100 g unt cu 65% grasime
1 ou intreg + 1 ou batut pentru uns
1 lingurita chimen macinat (optional)

MOD DE PREPARARE

Am taiat untul bucati si am inceput sa-l framant cu urda, oul si am adaugat faina treptat pana nu s-a mai lipit de mana. In functie de cat de cremoasa este urda se mai poate pune faina sau din contra, poate sa intre mai putina.

Ideea aluatului este sa fie framantat bine si sa nu mai fie lipicios.

Apoi am tinut la frigider o zi, dar se poate folosi si dupa 1/2-1 ora de stat la rece.

Am impartit aluatul in doua ca sa-l pot intinde mai bine. Am pudrat blatul de lucru cu faina, am intins cu sucitorul o foaie cu grosimea de max 1 cm si am decupat niste fluturasi.

Am asezat intr-o tava pe hartie de copt si am uns cu oul batut. Pe unele le-am pudrat cu chimen macinat.

Le-am lasat la copt pana au inceput sa se rumeneasca usor, nu am vrut sa fie foarte uscate (la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie)

Au iesit excelente pentru bebe care a servit imediat 3 bucati.

Pofta buna!