Mi-am propus sa va prezint cele mai savuroase retete cu noul pui Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia si se pare ca sunt pe calea cea buna! Retetele precedente de pui cu smantana si ciuperci si pui cu sos de rosii si masline au fost foarte bine primite si gatite deja intr-o masura mare in comunitate.
Astfel ca am pregatit astazi o reteta de snitele din piept de pui la cuptor care cu puiul Poulet Jaune de la Edenia ies impecabil! Sunt absolut delicioase si nu sunt deloc tari sau uscate, ies moi la interior si sunt cele mai fragede snitele pe care le-am gatit!
INGREDIENTE
1 piept de pui de la Poulet jaune Fermier d’Auvergne
o cana faina
o cana pesmet
2 oua
250mL lapte de vaca 3.5% grasime
zeama de la jumatate de lamaie
MOD DE PREPARARE
Dezosam pieptul iar bucatile mari le taiem in doua pe lung.
Punem bucatile de piept intr-un castron si turnam laptele si zeama de lamaie. Bagam la frigider si lasam pentru o ora.
Scoatem bucatile de pui de la frigider si le scurgem punanadu-le intr-o strecuratoare.
Punem faina, ouale batute si pesmetul in farfurii separate.
Luam fiecare bucata de piept si o dam pe rand prin faina, apoi prin ou si prin pesmet.
Punem bucatile de pui in tava pe hartie de copt.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 minute caldura sus-jos fara ventilatie. Dupa 15 minute, intoarcem snitelele si mai bagam pentru 15 minute de data aceasta cu ventilatie.
Snitelele ies moi la interior si cu o crusta crocanta. Daca nu dorim o crusta crocanta atunci imediat ce le-am scos din cuptor le vom pune intr-un castron si le vom acoperi.
Delicioase! Noi am servit cu orez. Pofta buna!
Puii de la Edenia sunt o alegere foarte sanatoasa pentru ca sunt crescuti fara antibiotice in mod traditional liber si cu o alimentatie 100% vegetala. Au un gust inconfundabil de pui de tara!
Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.
Va invit cu toata increderea sa il descoperiti si sa il folositi in preparatele Flaveur!