Am pregatit pentru astazi o reteta savuroasa, de pui cu smantana si ciuperci, si va invit cu drag sa nu o ratati!
Ca majoritatea mamicilor si eu ma confrunt cu aceeasi problema a achizitionarii pentru copil de carne de pui de calitate si din sursa sigura. Astfel ca am fost foarte fericita sa descopar noul pui de la Edenia: Poulet jaune Fermier d’Auvergne, pe care l-am si folosit in aceasta reteta.
Personal am toata gratitudinea pentru Edenia care aduce pe piata acest pui extraordinar, pentru ca rezolva una din marile probleme ale mamicilor!

INGREDIENTE (5-6 portii)

1 pui Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
700g ciuperci proaspete Champignon
200g smantana cu 20% grasime
o ceapa mare rosie (sau alba)
6 catei usturoi
2 linguri patrunjel uscat
2 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Transam puiul Poulet Jaune de la Edenia pentru a scoate pulpele si pieptul. Puteti folosi si restul puiului daca doriti sa faceti cantitate mai mare. Pentru ca puiul de la Edenia este foarte mare, eu am folosit restul puiului ramas pentru a face o supa.

Taiem pulpele in doua si le punem la fiert impreuna cu pieptul pentru 45 minute.
Pastram apa pentru ca o vom folosi mai departe la prepararea retetei.

Curatam ciupercile si le taiem in doua sau in patru in functie de marimea lor. Ceapa o taiem Julien.

Intr-o cratita punem ceapa, uleiul de masline si 2 polonice de supa. Lasam pana se inmoaie putin ceapa apoi adaugam ciupercile si mai completam cu 3 polonice de supa.

Lasam ciupercile sa fiarba aproximativ 30 de minute.

Usturoiul il dam pe razatoare si il amestecam cu smantana.

Peste ciupercile fierte, adaugam smantana cu usturoiul, amestecam bine apoi adaugam bucatile de carne din supa. Mai putem adauga din supa daca dorim mai mult sos. Lasam sa fiarba impreuna 5 minute. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul uscat.

Absolut delicios! Se poate servi ca atare sau cu o garnitura de orez sau mamaliguta.

Pofta buna!

Poulet jaune Fermier d’Auvergne este un pui din Franta a carui calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge. Puii propusi de Edenia sunt crescuti in mod traditional liber si au o alimentatie 100% vegetala si in plus nu li se administreaza antibiotice. Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma, saraca in grasimi si cu un gust inconfundabil de pui de tara.

Va invit cu toata increderea sa il descoperiti si sa il folositi in preparatele Flaveur!