INGREDIENTE

Pentru somon:
1 bucata de somon
piper
boia dulce
ulei de masline
usturoi granulat

Pentru sos:
sucul de la 2 portocale stoarse
2 catei de usturoi
1 cub unt (aprox 20gr)
1 lingurita de amidon sau faina
2 fire de patrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Spalam somonul si inlaturam excesul de apa cu un servetel.

Separat, facem un amestec din ulei de masline, boia dulce, usturoi granulat si piper. Ungem somonul, il punem in tava pe foaie de copt si il bagam la cuptor la 180 grade C pentru 25 de minute (caldura sus-jos fara ventilatie).

Pentru sos, punem intr-o craticioara la foc mic, untul, iar cand se topeste adaugam sucul de portocale si usturoiul dat pe razatoare. Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 2 minute, dupa care adaugam amidonul si patrunjelul tocat, amestecam cu un tel si mai lasam sa fiarba 1 minut.

Cand somonul este gata, il punem pe farfurie si turnam sosul deasupra. Garnitura o alegeti voi in functie de preferinte!

Pofta buna!