INGREDIENTE

3 rondele de somon
25-30 cm praz
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
5-7 masline Kalamata natur
1 cartof dulce ( minim 300 g)
3 linguri ulei de masline
1/2 legatura de marar
1/2 legatura de patrunjel

 

MOD DE PREPARARE

Am pus intr-un vas cu capac somonul curatat de piele si oase si taiat cubulete. Am pus ceapa taiata cubulete, prazul feliat, maslinele, usturoiul pisat si uleiul de masline.

Am turtat putina apa cat sa acopere jumatate din ingrediente.

Am bagat preparatul la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand s-a evaporat aproape toata zeama.
Sa ramana undeva la 25% din cantitatea de lichid.

Separat am fiert cartoful dulce.

Apoi l-am pasat intens pana a devenit crema.

Am blenduit apoi prazul, ceapa, maslinele fara samburi, verdeata, usturoiul si tot sosul format.

Am amestecat jumatate din sos cu piureul de cartofi.

Am montat farfuria si am turnat restul de sos deasupra pestelui.

Pofta buna!