INGREDIENTE

3 linguri de orez
2 ouă
2 linguri făină de orez sau faina alba de grau
1 banană coaptă bine
40 ml lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
2 căpșuni și/sau alte fructe la alegere (coacăze, afine, zmeură, vișine)
un praf pudra de vanilie
unt pentru uns vasul (sau ulei)

MOD DE PREPARARE

Am fiert orezul în apă, apoi l-am trecut sub un jet de apă rece și l-am lăsat să se scurgă. Am separat ouăle.

Am pisat banana cu furculița și am amestecat-o cu gălbenușurile de ou, vanilie, orez, lapte și făină de orez. Dacă doriți, puteți să adăugați și alte fructe (eu am pus câteva coacăze).

Am mixat albușurile spuma, după care le-am încorporat în compoziție, cu mișcări ușoare, de jos în sus.

Am dat sufleul la cuptor pentru aproximativ 25 minute, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie.