INGREDIENTE (3-4 portii)
100 g linte verde
1 morcov
1/2 pastarnac
partea alba de la un praz
1 ardei gras
1/2 dovlecel
bulion de casa vreo 5-6 linguri
3 catei de usturoi
1 lingura ulei de măsline / condimente: chimen, turmeric, boia dulce
marar verde
MOD DE PREPARARE
Am lăsat la hidratat lintea peste noapte, apoi am fiert-o cam in 1,5l apa aproximativ 30 de minute.
Am adaugat legumele radacinoase taiate cuburi, am lăsat vreo 10-15 min, am adaugat ardeiul, bulionul, usturoiul si dovlecelul. Am lăsat la foc mic si cand a fost totul gatit am pus uleiul si condimentele.
Am blenduit tot.
A iesit f buna! Chimenul da un gust extraordinar!
Pofta buna!
Alte precizari
Verificati sa fie suficienta apa, mai bine puneti la inceput mai multa sau nu uitati sa adaugati pe parcurs pentru ca e posibil sa va iasa prea groasa, depinde cum va place.
Cantitatea este pentru trei persoane pentru ca noi iubim lintea.
Se poate congela?
da