INGREDIENTE
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 cartof dulce
O felie de telina
O ceasca de 200ml cu mei
Patranjel
ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Lasati meiul la inmuiat peste noapte.
Taiati legumele in bucati. Inabusiti ceapa tocata marunt in putin ulei de masline si apa.
Apoi adaugati si celelalte legume si acoperiti cu apa.
Lasati sa fiarba 15 minute. Adaugati si meiul si completati cu apa cat sa fie acoperite.
Lasati sa fiarba 20 de minute.
Separati ingrediente de apa in care au fiert, punandu-le intr-o strecuratoare.
Mixati in blender cu putin ulei de masline si patrunjel, adaugand din zeama pana ajungeti la consistenta dorita.
Pofta buna
Aceastavreteta este potrivita pt 8l avand in vedere ca ceapa se recomanda sa fie inabusita in ulei?
Ceapa este inabusita in putin ulei de masline si APA. Deci nu prajita.
Se pote oferi si de la 7 luni?
Ar merge la 7 luni fara telina si doar daca ai introdus deja toate ingredientele. Eu am oferit telina pe la 10 luni. Insa tu alegi :).
Am cumparat de la plafar mei decorticat pe care scrie ca nu mai are nevoie de hidratare desi am mai vazut retete cu mei decorticat unde tot asa se specifica sa fie hidratat. Sunt in dilema il pun sau nu la hidratat?
Este mai ok sa-l hidratezi, indiferent daca scrie ca nu are nevoie de hidratare. Asa va fierbe mai repede si va fi mai ok pentru bebe.
ce inseamna 200ml de mei?
o cana care are 200ml capacitate, o umpleti cu mei!
Daca am faina de mei, ce cantitate ar trebui sa folosesc?
reteta este cu mei boabe nu cu faina.
Buna ziua,fulgii de mei sunt ok?
sunt ok dar nu in aceasta reteta. Aici trebuie sa folositi boabele.