Pentru astazi am pregatit o tarta cu mango, mascarpone si fulgi de cocos! Este absolut delicioasa. un succes garantat si pentru cei mici si pentru cei mari!
Va recomand sa o incercati cu mango bucati de la Edenia!
Mango este un fruct tropical numit uneori și “regele fructelor” pentru ca este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial.
Fructele mango Edenia au multe beneficii pentru sanatate, pe langa faptul ca asigura necesarul unor vitamine esentiale si ca imbunatateste digestia, si anume: 100% proaspete, provin din soiurile cele mai bune de mango, sunt curatate, spalate, taiate bucati, sortate si congelate rapid.
In plus in functie de reteta dorita, bucatile de mango Edenia se pot folosi fie congelate, fie decongelate.
INGREDIENTE
Blat:
230g faina alba de grau
80g unt la temperatura camerei
O lingura de zahar (optional sau in functie de preferinte)
1 ou
Umplutura:
400g mango bucati de la Edenia
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
250g mascarpone
180g fulgi de cocos
200mL lapte de cocos (sau de vaca)
4 oua
MOD DE PREPARARE
Aluat
Punem toate ingredientele in robotul de bucatie pe functia de aluaturi si mixam pana se integreaza bine toate ingredientele. Scoatem aluatul din bol, mai framantam putin de mana si formam o bila.
Invelim bila in folie alimentara si bagam la frigider pentru o ora.
Umplutura
Mango il vom decongela in prealabil la frigider.
Batem ouale cu mascarpone si cu zaharul, folosind un tel. Adaugam laptele si fulgii de cocos si mai amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce aluatul a stat la frigider, il intidem pe blatul infainat in cerc cu diametru putin mai mare decat forma de tarta pe care o avem.
Punem hartie de copt in forma de tarta si aranjam frumos foaia de aluat. Nu taiem din foaie chiar daca este mai mare decat forma si atarna putin pe margini. Vom taia surplusul care ramane in momentul in care tarta este gata.
Intepam aluatul cu furculita si punem deasupra cateva boabe de fasole ca sa ne umfle. Bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute.
Scoatem aluatul, indepartam boabele de fasole si punem umplutura, repartizand-o uniform.
Deasupra punem bucatele de mango, pe care le apasam usor sa intre in compozitie.
Bagam la cuptor din nou la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35-40 de minute.
Lasam sa se raceasca in forma apoi putem felia tarta.
Absolut delicios! Pofta mare!
Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!
Buna ziua,
Imi puteti spune cum ati reusit sa intindeti aluatul, este foarta sfaramitos si efectiv se dastrama cand il intind, mai trebuia ceva pus in plus in aluat (inafara de faina, unt si ou)? Mi se pare imposibil de intins, l-am tinunt mai mult de 1h la frigider.
mai lasati-l putin la temperatura camerei sa se mai topeasca untul. Il intindeti cu mana, direct in forma