INGREDIENTE
100g unt
200g faina
4-5 linguri apa rece
250g mascarpone
2 oua
boabe de strugure
MOD DE PREPARARE
Am amestecat untul la temperatura camerei cu faina pana am obtinut un amestec nisipos; am pus apa si am omogenizat aluatul, apoi l-am pus la frigider timp de 1 ora.
Am intins aluatul in tava de tarta, am intepat cu furculita si am dat la cuptor pentru 20 minute, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
In acest timp am spalat boabele de strugure si le-am uscat in servetele de hartie.
Am batut ouale cu telul si am incorporat mascarpone.
Am scos aluatul de tarta din cuptor si am pus umplutura, apoi am repartizat boabele de strugure pe toata suprafata tartei.
Am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit deasupra, aproximativ 30 de minute.
*Este o tarta fina si cremoasa, aromata de la struguri.
Ati incercat sa folositi si altfel de fructe? Ma gandeam sa folosesc fructe de padure sau cirese, dar mi-e teama sa nu o stric.
Nu am încercat cu alte fructe, dar cred ca ar ieși super si cu cirese. Sau cu fructe de pădure, de ce nu?
Am făcut cu fructe de pădure și a fost foarte bună!
Ma bucur.
Am revenit: astăzi am incercat din nou tarta, de data aceasta folosind ricotta, in aceeași cantitate. Cum bebe e mare deja, 14l3s, am adăugat un pliculeț de zahăr vanilat, o linguriță de zahăr brut și două de mac. Deasupra, din nou, fructe de pădure. Super bună!!!
Se poate folosi si alt tip de făină? Orez, migdale ?
in aceasta reteta, nu.
Buna ziua, la ce temperatura se coace aluatul pt 20 min? Mulțumesc
180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie!