INGREDIENTE

o legătură de ceapa verde
500g ciuperci proaspete champignon
3 oua mari
100 g cașcaval
200 g smântână 12% grasime sau mai grasa
100 g unt cu 65% grasime
2 linguri de faina tip 650
2 linguri pesmet
5 linguri de lapte
verdeață (mărar și pătrunjel)

MOD DE PREPARARE

Curatam ceapa și ciupercile și le spălăm bine.

Tocam ceapa mărunt și o punem la înăbușit cu untul și 2 linguri de apa pana se înmoaie.

Adăugăm ciupercile tăiate feliuțe subțiri și lăsăm la înăbușit pana scade apa.

Lăsăm compoziția sa se răcească.

Peste compoziția rece adăugăm cașcavalul ras, gălbenușurile, faina, pesmetul, laptele, verdeața, smântâna și amestecam ușor.

Albușurile le batem spuma și le punem la final, amestecând încet. Punem compoziția într-un vas de yena, uns cu unt și bagam la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute sau pana se rumenește deasupra, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Eu am mai păstrat o lingura de cașcaval ras, am pus-o înainte sa scot de la cuptor și am mai lăsat pana s-a topit și a prins o crustă.

Pofta buna!