INGREDIENTE

500g faina alba de grau
5 g drojdie uscata
125 ml lapte (vegetal sau de vaca 3.5% grasime)
125 g iaurt grecesc cu 10% grasime
2 oua
zahar dupa preferinta (eu am pus 1 lingura)
60 g unt (moale la temperatura camerei)
125 g afine
un galbenus
1 lingura de lapte pentru uns

MOD DE PREPARARE

Amestecam laptele caldut cu drojdia si zaharul si o lasam sa actioneze pentru 3 minute.

Punem intr-un vas faina, ouale, iaurtul si amestecul de drojdie. Framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim aluatul cu folie si il lasam la dospit pentru 35 de minute.

Impartim aluatul in 8 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma ovala. Amestecam in blender untul moale cu afinele (am oprit cateva si pentru a umple din cornuri) pana obtinem o crema.

Luam o foaie de aluat si cu pensula ii ungem bine suprafata cu crema de unt si afine.

Punem alta foaie deasupra ei pe care o ungem la fel pana le terminam pe toate (deasupra ultimei foi fara crema de unt).

Lasam foile sa se odihneasca pentru 5 minute.

Intindem cu sucitorul deasupra foilor pana obtinem un cerc mare pe care il taiem in jumatate, apoi in sferturi, iar sferturile in jumatati.

Jumatate din ele le am umplut cu afine ruland de la baza spre varf iar celelalte au ramas simple.

Asezam cornurile in tava pe hartie de copt si lasam la crescut pentru 12 minute. Ungem cornurile cu amestecul de galbenus si lapte si presaram mac sau susan.
Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 200 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 18 minute.

Moi si pufoase. Se pot pastra in pungi si incalzi a doua zi pentru a fi ca cele proaspat coapte.

Pofta buna!